Albufeira via Faro Airport // uitgaan, wat kun je er ’s middags doen?

Geniet van de zon op één van de geweldige stranden in Albufeira, ga in de avond de kroeg in en koop een cadeautje op de drukbezochte en gezellige boulevard. Al met al is een vakantie naar Albufeira genieten. Deze Portugese plaats ligt aan de kust en is bekend onder de Nederlanders. Jaarlijks reizen er ook duizenden jongeren via Faro Airport naar deze badplaats om te feesten en te zonnen. Maar de badplaats heeft meer dan alleen nachtclubs; er is ook een oude stad. Je kunt hier dus volop genieten van een welverdiende vakantie, er is voor iedereen wel iets te doen.

Uitgaan in Albufeira

Albufeira is een populaire vakantiebestemming onder jongeren, dat heeft natuurlijk een reden. Deze badplaats heeft namelijk alles in petto. Overdag kan er genoten worden van een gegarandeerd zonnetje en in de avonduren komt iedereen bij elkaar om te feesten. Dan komt zowel het oude als het nieuwe centrum van de stad pas echt tot leven. Van La Bamba, tot en met Kiss of club Heaven. Als Hollander moet je eigenlijk ook Celebration of Bloopers bezoeken. Dit zijn typische Hollandse cafe’s!

Wat kun je ’s middags doen?

Ook ’s middags is er genoeg te doen. Denk aan windsurfen, kanoën, duiken en nog veel meer. Je kunt natuurlijk ook gewoon de hele dag op het strand of aan het zwembad liggen. Pas op dat je niet verbrand; je zal niet de eerste zijn!

Behalve sporten kun je ook in het oude centrum op een terrasje zitten. Dit oude centrum straalt warmte en gezelligheid uit. Wandel door de prachtige binnenstad en neem plaats op een van de vele sfeervolle terrasjes. Je kunt ook prima shoppen in Albufeira, zeker in de buurt van de boulevard. Heb je zin om iets totaal anders te gaan doen? Dan kun je het waterpark ‘Aqualand Algarve’ bezoeken, zo’n 10 kilometer van Albufeira vandaan.